Nyomdaipari alapanyagok - A legjobb biztonsági matricák Magyarországon | Hologram Hungary Kft.

Hologram Hungary Kft.
A legjobb biztonsági matricák Magyarországon.
Tel: 061 920 3167,
0620 971 21 31
hologram@hologramhungary.hu
http://hologramhungary.hu
Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Nyomdaipari alapanyagok

Melegaranyozó fólia (HSF):

A hologramos melegaranyozó fóliát rendkívül gyakran használják a nyomdaiparban, ám az esetek többségében valamilyen általános, szőnyegminta jellegű fóliát használnak. Ez azért van, mert a múltban rendkívül nehéz volt egyedi alapanyaghoz hozzájutni, hiszen ehhez akár több ezer négyzetméternyi anyagot kellett megrendelni.

Szerencsére ez már valóban a múlt, mert nálunk már akár 200 négyzetmétertől rendelhető az egyedi hologramos aranyozó fólia, természetesen a felső határ a csillagos ég, lehet akár több tízezer négyzetméter is.

A modern technológiákkal már pozícionált (regiszteres, vagy eye - mark) hologramot is elhelyezhet a termékén.

Voidos biztonsági alapanyagok:

A hologram mellett a másik leggyakrabban alkalmazott biztonsági matrica az úgynevezett voidos matrica. Nevét a roncsolódáskor látható "VOID" feliratról kapta, ami azt jelzi, hogy a matricával leragasztott felület hézagos, tehát érvénytelen. Az eredeti felirat továbbra is népszerű, de azóta más szövegek és formák (pl "OPEN", sakktábla, méhsejtes) is megjelentek az alapanyagokon, ami a különböző színekkel és ragasztó típusokkal kiegészítve már - már egy lego építmény egyediségével rendelkezik, így szinte bármilyen szükséglethez hozzáigazítható.

Különlegesség, hogy a leváló szöveg vagy forma kérhető egyedi mintázattal is, melynek segítségével teljesen egyedülálló címkét hozhatnak létre.

Az alapanyaghoz tartozó ragasztó típusa lehet részleges leválású (pozitív), teljes leválású (negatív), vagy nem-leváló.
A részleges leválású (pozitív) talán a legáltalánosabban használt típus, ebben az esetben a leragasztott felületen csak a szöveg marad és minden más a felső réteggel együtt jön fel.
Ezzel szemben a teljes leválású (negatív) típusnál éppen a szöveg jön fel a felső réteggel, erőteljes nyomot hagyva (pl dobozokra, vagy más csomagolásra ajánljuk).
A harmadik típus a nem-leváló, amelyik abban az esetben hasznos, ha a felület amire ragasztják, kényes, és így nem szeretnék kapargatni a ragasztó maradványait. A felső réteg természetesen ugyanúgy át nem helyezhetővé válik.

Hidegfólia (Cold foil):

A hidegfólia újabb és valamivel ritkábban használt eljárás. Előnye, hogy sokkal gyorsabb, mint a melegaranyozás és felülnyomtatható, így könnyebben beilleszthető a gyártási sorba. Ezzel a technológiával nagyon különleges termékeket lehet előállítani.

Hátránya, hogy a melegaranyozó fóliával ellentétben komoly mennyiséget kell megrendelni az egyedi hidegfóliából, de valójában ahhoz, hogy az előnyei ténylegesen megjelenjenek, mindenképpen nagy volumenű gyártás szükséges.

Ajánlatkérés
Jogi nyilatkozatok:
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz